ArcGIS Dashboards ja uudet ominaisuudet


ArcGIS Dashboardsin uusi versio siirtyi aiemmin tänä vuonna beetaversiosta yleiseen käyttöön. Uudesta versiosta on tullut tämän myötä myös Dashboardsin oletusversio ja aiempi Dashboards-versio on nimetty ArcGIS Dashboards Classiciksi.

Poimintoja uuden ArcGIS Dashboardsin uusista ja parannetuista ominaisuuksista:

  • Suorituskyky: Uudessa ArcGIS Dashboardsissa on muun muassa parannettu sekä karttojen että koontinäyttöjen suorituskykyä. Kartat lataavat nyt aiempaa enemmän kohteita ja kohteet latautuvat nopeammin.
  • Data-lausekkeet: Data-lausekkeiden avulla voidaan muokata ja jäsentää dataa. Näiden avulla voidaan muun muassa luoda lisätilastoja, muuttaa dataformaattia tai yhdistää aineistoa useammasta tasosta tai kentästä fokusoidumman graafin esittämiseksi. Lisätietoa data-lausekkeista löydät mm. täältä: www.esri.com/arcgis-blog/products/ops-dashboard/announcements/introducing-data-expressions-in-arcgis-dashboards
  • Arcade-lausekkeet: Arcade-lausekkeiden avulla voidaan asettaa erilaisia muotoiluja datan korostamiseksi lista- ja indikaattorielementeissä.
  • Valintaperusteinen näkymä: Mahdollistaa valintaan perustuvan informaation näyttämisen koontinäytön elementeissä. Valintaperusteinen näkymä parantaa esimerkiksi koontinäyttöjen luettavuutta ja nopeuttaa lataamista, kun valittuna on fokusoitua ja olennaista dataa.
  • Parannettu käytettävyys.

Jos olet aiemmin luonut koontinäyttöjä vanhemmalla Dashboards-versiolla, Dashboards Classicilla, avautuvat koontinäytöt oletuksena jatkossa Dashboardsin uudella versiolla. Näin voit tarkastella, miltä aiemmin luodut koontinäyttösi näyttävät ja miten ne toimivat uudessa ArcGIS Dashboardsin versiossa. Voit kokeilla uuden version ominaisuuksia myös suoraan ottamalla koontinäyttösi muokkaustilaan. Huomioi, että jos tallennat koontinäytön uudessa versiossa, et voi enää päivittää koontinäyttöäsi Dashboards Classicissa. Mikäli haluat kokeilla ominaisuuksia ennen koontinäytön päivittämistä uudempaan version, voit tallentaa kopion koontinäytöstä ”tallenna nimellä”-painikkeella muokkaustilassa (kopiolle tallentuu oma item ID).

Beetaversiosta siirtymisen lisäksi ArcGIS Dashboardsiin on tullut muutamia muita uusia päivityksiä ja uusia ominaisuuksia, joista poimintoja alla:

  • Kesän päivityksissä paranneltiin muun muassa valitsimien ja ylätunnisteen ulkomuotoa ja ominaisuuksia.
  • Syksyn päivitysten myötä ArcGIS Dashboards mahdollistaa nyt datan lataamisen suoraan koontinäytöstä sen katselijalle. Datan lataamismahdollisuus voidaan asettaa kirjautuneille ArcGIS-käyttäjille osana elementtien määrittelyä. Kun käyttäjä valitsee datan ladattavaksi, latautuu CSV-tiedosto, joka sisältää tason kentät ja niiden sisältämät arvot. Lisätietoa datan lataamismahdollisuudesta löydät täältä: https://doc.arcgis.com/en/dashboards/create-and-share/download-data.htm.
  • Syksyn päivityksissä on parannettu myös suorituskykyä erityisesti julkisten, paljon käytettyjen, koontinäyttöjen osalta mahdollistaen vakaamman usean käyttäjän samanaikaisen käytön karttaa skaalatessa.

Lisätietoja ArcGIS Dashboardsin uusista ominaisuuksista ja sen käytöstä löydät näistä linkeistä:

Sara Dahlström
Esri Finland
GIS & IT Specialist

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.