5 keinoa, joilla tehostat ajanhallintaa ja tuot tehoja liikkuvaan työhön


Aika on yksi suurimmista yrityksen kulueristä. Kaikkein konkreettisimmin tämä ilmentyy siinä, että yritykset maksavat työntekijöille palkkaa, jonka vastineeksi työntekijät antavat yrityksille aikaansa. Ajanhallinnan tärkeys korostuu varsinkin sellaisilla toimialoilla tai työtehtävissä, joissa suoritettavan työtehtävän sijainti vaihtelee, kuten huollossa, kunnossapidossa, kotisairaanhoidossa ja logistiikassa. Hyvällä ajanhallinnalla saavutat paljon enemmän kuin mitä saatat kuvitellakaan.

Tässä 5 ajankäytön vinkkiä, joilla tehostat liikkuvaa työtä:

1. Työskentelyn läpinäkyvyys

Digitaalisten työkalujen avulla työtehtävien ja ajojen kestoista saa entistä tarkempaa dataa, jonka avulla voi jatkossa tehdä entistä parempia päätöksiä. Aikojen arviointi ei ole enää arvailua vaan faktaa. Datan analysointi voi paljastaa kehityskohteita ja aikasyöppöjä prosesseja, joita parantamalla tehokkuus nousee.

2. Realistisempi aikataulutus

Liikkuvan työvoiman seuranta parantaa myös työtehtävien aikataulutusta. Työtehtävien oikea-aikaisuus parantaa asiakaspalvelua sekä antaa työntekijöille selkeämmän ja realistisemman kuvan töiden aikatauluista.

3. Paremmat asiakassuhteet

Tarkka ajanhallinta on ehdottoman tärkeää, kun asiakkaita laskutetaan tuntiperusteisesti. Liikkuvan työn digitaalisen hallinnoimisen avulla jokaisesta työtehtävästä saadaan tarkat ajat. Tämä data voidaan edelleen näyttää asiakkaalle, mikä vähentää epäselvyyksiä laskutetun palvelun suhteen.

4. Työn kuormittavuus hallintaan

Tarkka aikadata auttaa myös työntekijöiden suorituksien vertailussa ja eroavaisuuksien selvittämisessä esim. onko jollain työntekijällä paremmat reittivalinnat kuin toisella. Samalla on myös helpompaa ja läpinäkyvämpää palkita työntekijöiden hyvää suoriutumista.

5. Lisääntynyt skaalautuvuus ja joustavuus

Automaatio ja digitaaliset työkalut helpottavat reittien ja työtehtävien suunnittelussa verrattuna perinteiseen paperitoimistoon. Digitaalisuuden avulla toimintojen skaalaus on sujuvaa ja työtuntien kirjaaminen on helpompaa.

Teemu Vilander
Esri Finland

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.