3D-mallien tuottaminen kaupunkialueilta dronen avulla


Julkaistu 20.12.2021

Site Scan for ArcGIS on Esrin palvelu dronen avulla tuotettujen materiaalien prosessointiin. Se soveltuu hyvin esimerkiksi kaupunginlaajuisten 3D Mesh -mallien tuottamiseen. Mallien avulla pystytään nopeasti tuottamaan ajantasaista tietoa kaupunkialueelta.

Laadukkaan aineiston tuottaminen vaatii hyvää lennon suunnittelua, ja tässä kohdin Site Scan -sovellus auttaa käyttäjää, kun lentosuunnitelman tyypiksi valitaan “Crosshatch Survey”. Sen avulla voidaan varmistua kuvattavan materiaalin laadusta.

Kuvauksen jälkeen suoritetaan GPS-korjaus, lisätään kontrollipisteet ja siirretään aineisto Site Scan for ArcGIS -palvelun laskettavaksi. Palvelun laskentakapasiteetti varmistaa, että laajatkin alueet voidaan käsitellä ja tuottaa niistä esimerkiksi kaupungin laajuinen 3D Mesh -malli. Kun mallin laskenta on valmis, lopputulokset voidaan jakaa esimerkiksi ArcGIS Online -palvelun kautta käytettäväksi esimerkiksi osana kaupungin omaa karttapalvelua. 

Voit tutustua aiheeseen tarkemmin täältä: www.esri.com/arcgis-blog/products/site-scan/mapping/creating-city-wide-3d-meshes-with-drones.

Ilkka Suojanen
Esri Finland
Teknologiajohtaja 

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.