Vuoden kestävä tutkimusmatka paikkatiedon maailmaan on käynnissä!

Vuoden 2017 Esri Traineet on valittu ja tutkimusmatka paikkatiedon ihmeelliseen maailmaan käynnistetty!

Esri Trainee -ohjelma on matka retkikuntamme kanssa. Matka alkoi tammikuussa 2017 ja siihen valittiin 3 myynti- ja markkinointitaitoista nuorta kykyä, jotka saavat oppaikseen Esrin asiantuntijat ja johdon.

Ohjelma tähtää kasvattamaan osallistujista myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, jotka työllistyvät meille ohjelman jälkeen. Trainee -matkaa pääsee seuraamaan Instagramissa ja Twitterissä hashtagilla #EsriTrainees.

Ohjelman kulku ja pääasiallinen sisältö

Tutustu myynnin ja markkinoinnin rooliin Esrillä

    

     
 
   

Kutsumme markkinointiyksikköä nimellä "Business Enablement", onhan markkinointi myynnin mahdollistaja! Markkinoinnin keskeinen rooli Esrillä on tunnistaa potentiaaliset asiakkaat ja pitää heidän kiinnostustaan yllä erilaisin aktiviteetein ja sisällöin, kunnes he ovat valmiita ostopäätöksen tekemiseen. 

Markkinoinnin työparina toimii presales-tiimimme. Presales tuntee eri liiketoiminta-alueet ja auttaa markkinointia tuottamaan juuri oikeanlaista ja oikea-aikaista sisältöä erilaisille asiakaskunnillemme. 

     

Myynti nappaa kiinni potentiaalisista asiakkaista, kun asiakas on vihdoin ostoaikeissa. Myynnin työ on pitkälti asiakkaiden kohtaamista, kuuntelemista, keskustelemista, opastamista ja kuljettamista kohti ostopäätöstä. 

Yksi usein pimentoon jäävä kriittinen osa menestyvän myyjän työtä on ajantasainen asiakastietokanta (CRM). Opastamme myös traineet siihen, mitä tietoja on tärkeää pitää ajan tasalla noin 400 asiakkaamme tarpeista ja tilanteista.                                                                                            

 

Myynnin ja markkinoinnin työ on periaatteessa samanlaista kaikissa yrityksissä. Erottavimmat vivahteet syntyvät toimialasta, asiakaskunnasta, yrityskulttuurista sekä valitusta myynti- ja markkinointistrategiasta. Meillä pääset näkemään, mitä asiakashyötyyn perustuvat, saumattomasti yhdessä toimivat myynti ja markkinointi tarkoittavat nimenomaan paikkatiedon kehittyvässä ja kasvavassa maailmassa. 


    

        

          
 
    Anna Wallgren, Trainee

         Julia Brunila, Trainee     
  
        Suvi Valkama, Trainee

 
                           

Tutkimusmatkailijan ideaali profiili

Tutkimusmatkoja ei tehdä koskaan yksin. Myös tälle matkalle haetaan yhteen hiileen puhaltavia joukkuepelaajia, jotka ovat huomanneet esimerkiksi opintojensa yhteydessä olevansa parhaimmillaan juuri ryhmätyöskentelyssä.
Tuntemattomilla vesillä purjehtijoilla on oltava valloittajan asenne. Siksi uteliaisuus, rohkeus, luontainen taipumus ratkaista ongelmia sekä halu oppia kokeneempia seuraamalla ja kuuntelemalla tekevät sinusta vahvan tutkimusmatkailijaehdokkaan. Jos vielä nautit konkreettisista tavoitteista ja niiden saavuttamisesta, sinulla on todennäköisesti aukeilla merillä edellytettävää kykyä pitää katse päämäärässä. Pidämme tärkeänä, että olet trainee-vuoden aikana innostunut kokeilemaan riittävästi kaikkea tarjottua voidaksesi tunnistaa omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi. Näin autat meitä löytämään juuri sinulle sopivimman ja kiinnostavimman urapolun alkupään.
Matkan aikana ja maalissa ollaan harvoin yksin. Reipas, iloinen ja ihmisten seurassa viihtyvä luonne tukee asiakastyössä ja markkinointitehtävissä onnistumista. 
Lähtötilanteessa tarvitset tietotekniset perustaidot, kirjoitustaidot sekä kyvyn keskustella työasioista sujuvasti englanniksi. Valitsemme ohjelmaan joko hiljattain valmistuneita tai trainee-ohjelman alkuun mennessä valmistuvia nuoria kykyjä. Opiskelusi ovat suuntautuneet todennäköisesti liiketalouteen tai kauppatieteisiin, mutta taustaasi tärkeämpää on aito kiinnostuksesi käynnistää ura juuri paikkatiedon maailmassa. 

Traineelle tarjoamamme edut

  • Palkallinen, trainee-ohjelman kestävä työsuhde
  • Kattava opetusohjelma ja ohjelmalle nimetyt työnohjaajat 
  • Virikesetelit  
  • Laaja terveysvakuutus 
  • Laadukas työsuhdepuhelin sekä muut työvälineet 
  • Etätyön tarvittaessa mahdollistava etäyhteys kotiin 
  • Moderni toimitila lähellä palveluita

Kysy meiltä lisää ohjelmasta!

Yleisimmät kysymykset trainee-ohjelmasta

1. Minkälainen koulutus minulla pitää olla?

Sopiva koulutustausta on AMK- tai korkeakoulututkinto. Vaikka opintosuunnalla ei ole suurta merkitystä, myynnin tai markkinoinnin uralle tähtäävät nuoret ovat todennäköisesti opiskelleet joko liiketaloutta tai kauppatieteitä.

2. Pitääkö minulla olla työkokemusta?

Tällä kertaa mielellään jopa ei. Mutta emme katso pahaksi, jos olet harjoittelut työelämätaitoja erityisesti myynnin tai markkinoinnin tehtävissä korkeintaan kahden vuoden ajan ohjelman alkaessa.

3. Onko työ kokopäiväistä, vai voinko opiskella samalla?

Työ on kokopäivätyö ja edellyttää sitoutumista palkalliseen, määräaikaiseen työsuhteeseen.

4. Onko kesällä mahdollista pitää lomaa?

Vuosiloma kertyy normaalin vuosilomalain mukaan ja sitä ehtii kertyä kesälle 2017 yhteensä 4 päivää. Lomapäivät pidetään ohjelmatauon aikana heinäkuussa. Mahdollistamme tuona aikana mielellään myös palkattomat lisälomapäivät, mikäli haluat viettää pidempää lomaa.

5. Voinko jäädä Esrille töihin trainee-ohjelman jälkeen?

Itse ohjelman aikainen työsuhde on määräaikainen ja päättyy 15.12.2017. Olemme investoineet näin kattavaan ohjelmaan nimenomaan tavoitteenamme löytää ohjelman avulla uusia esriläisiä vakituisiin työsuhteisiin.

6. Miten voin varmistaa, että saan Esriltä ohjelman jälkeen vakituisen työpaikan?

Päätökseen vaikuttaa varmasti eniten se, että meillä on tarjota sinulle vuoden aikana esittelemiäsi kykyjä ja innostuksen kohteita vastaava rooli ohjelman päättyessä. Siksi aito kiinnostus toimialaamme on tärkeä kriteeri trainee-valinnoissamme. Asenne, oppimishalusi sekä oppimiskykysi ovat puolestaan tärkeimmät näyttösi trainee-vuoden aikana. 

7. Mihin osoitteeseen hakemus lähetetään?

Hakemus tulee lähettää osoitteeseen: tyopaikat@esri.fi