Hyödynnä etäkoulutusmahdollisuudet

Kaikille Esri Finlandin kurssikalenterista löytyville kursseille voi nyt osallistua myös etänä. Etäosallistuminen on samanhintaista kuin osallistuminen kurssille paikan päällä Esri Finlandin koulutustiloissa. Käytännön ohjeet etäosallistumiseen löydät alempaa tältä sivulta. Lisätietoja etäkoulutusmahdollisuuksista voit tiedustella kouluttajaltamme sähköpostitse: koulutus@esri.fi

Verkkokoulutuspilotti

Pilottikurssi: ArcGIS Pro -siirtymäkurssi ArcMap-käyttäjille (ks. kuvaus kurssin sisällöstä)

Kokeilemme vuoden 2018 aikana uutta verkkokoulutusmuotoa, jossa 8 oppitunnin kurssi käydään 4 viikon aikana. Opetuksen jakautuessa pidemmälle aikajaksolle opiskelijoilla on aikaa sisäistää asiat paremmin ja myös soveltaa opittuja asioita omaan työhön koulutusjakson aikana. Uudet oppitunnit harjoituksineen julkaistaan kaksi kertaa viikossa live-luentoalustuksella. Opiskelijat voivat käydä oppitunnit ja suorittaa niihin liittyvät tehtävät joustavasti oman aikataulunsa puitteissa ko. viikon aikana. Pilottiin osallistuvat pääsevät myös vaikuttamaan Esri Finlandin tulevaisuuden koulutusmuotoihin. Tule mukaan tekemään koulutuksista sinulle mieluisat!

Pilotti sisältää:

 1. 10 - 15 h käyttöoikeus koulutusympäristöön, jossa on tarvittavat ArcGIS-lisenssit ja koulutusmateriaalit
 2. Viikottaiset web-luennot, joita voi seurata livenä tai katsoa jälkikäteen (suomalainen materiaali)
 3. Online & offline chat kouluttajan kanssa
 4. Kouluttaja voi myös ottaa koulutusympäristön haltuun ja opastaa tehtävissä eteenpäin
 5. Omien ideoiden ja palautteen anto

Pilotin aikataulu:

Ensimmäinen oppitunti (paikkatietoperjantai) 7.9.2018 klo 10.00 - 11.00 on ilmainen ja julkinen kaikille kiinnostuneille. Oppitunnin jälkeen ehdit vielä ilmoittautua loppukurssille. Oppitunnit jatkuvat 18.9. alkaen tiistaisin (touhutiistait: 18.9., 25.9., 2.10., 9.10.) ja perjantaisin (paikkatietoperjantait: 7.9., 21.9., 28.9., 5.10.) klo 10.00 - 11.00. Viimeinen oppitunti on tiistaina 9.10.2018. Osallistujat saavat käydä kurssin omaan tahtiinsa, mutta tiistaisin ja perjantaisin pidetään lyhyt live-webinaari ja jaetaan uudet materiaalit.

Ilmoittaudu mukaan:

Pilotti järjestetään, jos mukaan ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Pilotin hinta on 495 euroa /hlö (+ alv.). Ilmoittaudu mukaan verkkokoulutuspilottiin 30.8.2018 mennessä tästä linkistä

Lisätietoja saat tarvittaessa osoitteella: koulutus@esri.fi


Ohjeet: etäosallistuminen kalenterikursseille tai pilottiin

Etäosallistuminen tapahtuu kahden ohjelman avulla. Luennot ja kommunikointi tapahtuu GoToWebinar-ohjelman kautta. Ohjelmassa on videoyhteys, puheyhteys ja chat-mahdollisuus, mikä mahdollistaa sujuvan kommunikoinnin koulutuksen ajaksi. Ohjelman käyttö vaatii vain selaimen. 

Harjoituksien tekeminen tapahtuu ReadyTech Instructor Lead -ohjelman avulla. Esri Finlandin kouluttajat hallinnoivat ja auttavat koulutukseen osallistuvia ohjelman avulla. Näin jokaisella koulutukseen osallistuvalla on sama mahdollisuus saada kädestä pitäen ohjeistusta ja apua koko koulutuksen ajan, aivan kuten luokkahuoneessakin. Ohjelman käyttö vaatii vain selaimen ja kiinteän nettiyhteyden (wifi-yhteyttä ei suositella). 

Pyydämme osallistujia tarkistamaan seuraavat vaatimukset, jotta etäosallistuminen olisi sujuvaa: 

 1. Koulutukseen osallistutaan kiinteän langallisen netin avulla (wifin käyttöä ei suositella)
 2. Tee GoToWebinar-ohjelman yhteensopivuustesti
 3. Tee ReadyTech-koulutusympäristön yhteensopivuustesti valitsemalla alasvetovalikosta ympäristöksi Netherlands (DC5) (kuva alla)

Lisäksi suosittelemme seuraavia asetuksia:

 1. Käytä tietokoneeseen kytkettävää kuuloke + mikrofoni -headset-laitetta tai neuvottelupuheluihin soveltuvaa kaiutinta (Jabra)
 2. Käyttöjärjestelmä Windows 7 tai uudempi
 3. Kaksi näyttöä ja/tai webinaariin osallistuminen tabletin (iPad tai vastaava) avulla - lataa sovellus tabletille

Päivitä paikkatieto-osaamisenne uudelle tasolle!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!