ArcGIS 10 Desktop -ohjelmiston asennus työasemalle

Tämä asennusohje on yhteinen konekohtaisen ja kelluvan lisenssin asennukselle. Ohjeen kuvien katselu täysikokoisena.

 1. Käynnistä ohjelmiston asennus asennusmedialta.Asennusohjelma.jpg
 2. Saat esille Asennusvalikon, joka listaa kaikki asennettavissa olevat ohjelmistot. Voit tutustua englanninkieliseen dokumentaatioon näpäyttämällä "ReadMe"-linkkiä tai eri komponetteihin liittyviä "Install Guide"-linkkejä.
  Asennusvalikko.jpg
 3. Jos tietokoneessa on aiempi versio ArcGIS-ohjelmasta, paina Asennusvalikossa ”Unistall Existing ArcGIS Software”-otsikon alta "Detect Conflicts" -painike. Poista kaikki aiemmat ohjelmistokomponentit (Unistall). Poistaminen on mahdollista suorittaa myös Windows'n "Add/Remove Programs"-toiminnolla, mutta em. ”Detect Conflicts”-tarkistus kannattaa silti suorittaa.

 4. Valitse Asennusvalikosta asennettavaksi tuotteeksi ”ArcGIS Desktop”.
  03b Desktop Setup Welcome.png 03d Desktop Setup License Agreement.png

 5. Suorita asennus asennusohjelman neuvojen mukaisesti. Useimmissa tapauksissa voidaan hyväksyä kaikki oletusasetukset. Ohjelmisto asennetaan oletusarvoisesti täydellisenä (Complete). Tämä sisältää kaikki Esrin valmistamat laajennusosat. Vaihtoehtoisesti voidaan suorittaa räätälöity asennus (Custom), jossa on mahdollista jättää esim. laajennusosia pois asennuksesta.
  03e Desktop Setup Installation Type.png 03g Desktop Setup Installation Type Complete.png03h Desktop Setup Python.png 03i Desktop Setup Ready to Install.png

 6. Kun asennus on valmis ja asennusikkuna suljetaan Finish-painikkeella, ohjelma siirtyy suoraan konekohtaisen lisenssin rekisteröintiin ja kelluvan lisenssin lisenssimanagerin määritykseen.
  04c Installed.png

Siirry seuraavaan työvaiheeseen (valitse yksi):

Perusohjelmiston asennuksen jälkeen voi asennusta tarvittaessa täydentää ArcGIS Data Interoperability -laajennusosan (vaatii ko. laajennusosan lisenssin) tai sovelluskehitystyövälineillä (mm. VBA) asentamisella.