Konekohtaisen lisenssin siirtäminen

Tämä ohje koskee vain konekohtaisten ArcGIS for Desktop -lisenssien siirtämistä tietokoneelta toiselle tietokoneelle. Ohjeen kuvien katselu täysikokoisena.

Konekohtaisen lisenssin siirtäminen tietokoneelta toiselle vaatii ohjelman rekisteröinnin purkamisen ensimmäisellä koneella. Tyypillisiä tilanteita:

 • Vanhentunut työasema korvataan uudella laitteella. Jos kone rikkoutuu ennen rekisteröinnin purkua, ohjeet siirrosta tulee pyytää Esri Finlandin käyttäjätuesta.
 • Lisenssi siirretään väliaikaiseen tietokoneeseen (esim. pääkoneen ollessa huollossa) ja palautetaan takaisin ensimmäiseen koneeseen myöhemmin (tilanteessa tapahtuu siis kaksi peräkkäistä siirtoa).

Siirtoja on mahdollista tehdä vain neljä kertaa vuoden kuluessa.

Rekisteröinnin purkaminen Internet-yhteyttä käyttäen

 1. Käynnistä ArcGIS Administartor ohjelma työasemalla.
 2. Valitse vasemman laidan sisällysluettelosta ”Support Operations”. Paina Deauthorize-painiketta.
  Deautorisointi1.png
 3. Valitse yhteydenottotapa. Jos työasemalla on Internet-yhteys ylimpänä mainittu tapa kannattaa valita.
  Deautorisointi2.png
 4. Valitse poistettavat tuotteet. Jos poistat perusohjelmiston (ArcGIS for Desktop Basic/Standard/Advanced), tulee myös kaikki laajennusosat poistaa.
  Deautorisointi3.png
 5. Rekisteröinnin poistaminen kestää hetken.
 6. Tämän jälkeen ohjelmisto on asennettavissa ja rekisteröitävissä toiseen tietokoneeseen.

 

Rekisteröinnin purkaminen ilman Internet-yhteyttä

Jos koneessa ei ole Internet yhteyttä, valitse em. 3-kohdassa tavaksi ”Deauthorize at Esri’s website or by email…”. Toimi vastaavalla tavalla kuin ohjelmaa rekisteröitäessä (ks. ohje ”Rekisteröinti ilman suoraa Internet-yhteyttä”; ainoana erona, että Esrille lähetetään deauthorize.txt -tiedosto ja vastaavasti saadaan deauthorization.respc -tiedosto).