ArcGIS 10 Desktop, konekohtaisen lisenssin siirtäminen

Tämä ohje koskee vain konekohtaisten lisenssien siirtämistä tietokoneelta toiselle tietokoneelle. Ohjeen kuvien katselu täysikokoisena.

Konekohtaisen lisenssin siirtäminen tietokoneelta toiselle vaatii ohjelman rekisteröinnin purkamisen ensimmäisellä koneella. Tyypillisiä tilanteita:

  • Vanhentunut työasema korvataan uudella laitteella. Jos kone rikkoutuu ennen rekisteröinnin purkua, ohjeet siirrosta tulee pyytää Esri Finlandin käyttäjätuesta.
  • Lisenssi siirretään väliaikaiseen tietokoneeseen (esim. pääkoneen ollessa huollossa) ja palautetaan takaisin ensimmäiseen koneeseen myöhemmin (tilanteessa tapahtuu siis kaksi peräkkäistä siirtoa).

Siirtoja on mahdollista tehdä vain neljä kertaa vuoden kuluessa.

Rekisteröinnin purkaminen Internet-yhteyttä käyttäen

  1. Käynnistä ArcGIS Administartor ohjelma työasemalla.
  2. Valitse vasemman laidan sisällysluettelosta ”Desktop”. Valitse ohjelmistolisenssi, jonka rekisteröinti poistetaan (vain Single Use -versiot). Paina Deauthorize-painiketta. 01 Deauthorize.PNG
  3. Vahvista (Yes), että haluat poistaa rekisteröinnin. 01 Deauthorize Yes_No.PNG
  4. Valitse poistamistavaksi ”Deauthorize with Esri now using the Internet”.                                         04 Deauthorize Wizard1.PNG
  5. Rekisteröinnin poistaminen kestää hetken. Sen jälkeen ohjelmisto on asennettavissa samaa rekisteröintikoodia käyttäen toiseen tietokoneeseen.

 

Rekisteröinnin purkaminen ilman Internet-yhteyttä

Jos koneessa ei ole Internet yhteyttä, valitse em. 4-kohdassa tavaksi ”Deauthorize at Esri’s website or by email…”. Toimi vastaavalla tavalla kuin ohjelmaa rekisteröitäessä (ks. ohje ”Rekisteröinti ilman suoraa Internet-yhteyttä”; ainoana erona, että Esrille lähetetään deauthorize.txt -tiedosto ja vastaavasti saadaan deauthorization.respc -tiedosto).